Hindistan

HİNDİSTAN


Bugün sizleri bulunduğunuz yerden alıp tatlı bir tura çıkaracağım. Bu tür siz satırlar arasında gezerken dünyanın en kalabalık ülkelerinden birinde duracak ve damağınızda tatlı bir tat bırakacak diye umut ediyorum.. Hem popülasyon hem de kültür olarak çok etkileyici olan bu ülkenin adı Hindistan.

Hindistan asya kıtasında yer alıyor olup en büyük yüz ölçümüne sahip olan ülkeler arasında 7. sırada yer almaktadır ve aynı zamanda dünyanın en kalabalık ülkesidir. Genel olarak muson iklimine sahip olsa da farklı iklimler de ülkede hissedilmektedir.

Kendine has bir yemek kültürüne sahip olan Hindistan’ı diğer ülkelerden ayırt eden etkenlerden biri de kullanılan baharatlardır. Yeni bahar, köri, zencefil ve zerdecal en çok kulanılan baharatlardır. Aynı zamanda yemeklerinde bolca sarımsak ve soğan tadı da alınır. Korili tavuk, butterchicken, biryani, tikka masala ve samosa en meşhur yemeklerinden bir kaçıdır. Her sokak başında bulabileceğiniz … de yine bu kültüre ait olan aparatıflerden biridir.

Bu ülkeyi eşsiz kılan özelliklerinden biri de birden çok dil ve dine ev sahipliği yapıyor olmasıdır. Sokaklarında gezerken festivale denk gelmeme ihtimaliniz neredeyse yok denecek kadar azdır. Bu renkli ülkede hristiyan, hindu, saman, müslüman, budist, yahudi, jain, sih ve daha nice farklı dine ait insanlar birarada yaşamaktadır ve hepsi kendi kültürüne ait olan özel günleri kutlamaktadır. Dolayısı ile dans ve eğlence açısında inanılmaz bir zenginliğe sahiptir. Doğallığın ve festivalin yoğun olduğu bir ülkede kullanılan renklerde dikkat çekici oluyor haliyle. Birçok festival ve eğlencede sarı, turuncu ve kırmızı renkleri yoğun olarak kullanılmaktadır. En çok bilinen festivaller araında Divali ve Holyfestival yer almaktadır.

Kendi film sektörünü üretmeyi başarabilen nadir ülkelerden biri olan Hindistan’ın en meşhur ‘Bollywood’ filmlerinden bazıları Slumdog Mıllionaire, Barfi, My Name iş Khan ve Bajrangı Bhaijaandır.

Hindistan’ın en etkileyici özelliklerinden biri de farklı sosyoekonomik durumlara sahip insanları aynı sahil kenarında farklı şartlarda yaşarken tüm çıplaklığı ve gerçekliği ile görebilmektir.

Tüm farklılıklara rağmen birarada geniş bir coğrafyadda yaşayan özel bir toplum ve bu topluluğa ev sahipliği yapan bu ülkeye herkesin bir gün uğraması gerektiğini düşünüyorum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *