Newport’u Gezelim!

Gezimize başlamadan önce biraz tarihi, ilginç bilgiler için hazır olun!

Amerika’nın bayrağında bulunan 50 yıldız, 50 eyaleti; 13 çizgi de, 13 orjinal koloniyi temsil etmektedir. Rhode Island, bayrağın 13 çizgisinden birini temsil eden Amerika’nın en küçük ve en eski eyaletlerinden biridir ve insanlar çoğunlukla New York eyaletinin bir  şehri olan Long Island ile karıştırırlar. Eyaletin ortasından okyanus geçtiği ve yeteri kadar köprü bulunmadığı için bir ucundan diğer ucuna gitmek en fazla bir kaç saatinizi alacaktır. 

Her eyaletin bir lakabı var, Rhode Island’ınki ise “Okyanus Eyaleti”

Amerika’nın en popüler turistik ve eski yerlerinden biri olan Newport, Rhode Island’ın güneyinde bir sahil şehridir. Newport’ta yapabileceğiniz en güzel şeylerden biri, uzunluğu 3.5 mil (5.6 km) olan sahil kıyısından geçen “Cliff Walk”ta yürümek olacaktır. Yaklaşık iki saatte bitirebileceğiniz bu yol, tarihi köşk ve malikanelerin yanından geçmektedir. Rhode Island hakkındaki bir diğer ilginç bilgi ise “The Great Gatsby” ve “The Gilded Age” gibi birçok yapımın, Rhode Island’daki bu malikanelerde çekilmiş olmasıdır. 

Bu malikanelerin en meşhurlarından biri: The Breakers. Hala gidemedim, o yüzden paranıza değip değmediği konusunda bir fikir belirtemeyeceğim maalesef. Ama gitmeyi çok istediğimi de ve yapılacaklar listemde olduğunu söylemek isterim. Giriş ücreti, 6-12 yaş arası çocuklar için 10$ iken, 12 yaşının üstündekiler için 29$’dır. Evet, kulağa biraz pahalı geliyor ama bir daha ne zaman 1895’te inşa edilmiş ve hala eskisi gibi şatafatını korumuş bir malikaneye gitme fırsatı bulabileceksiniz ki?

Eğer Rhode Island’da bir tanıdığınız varsa, kütüphaneden kuponlu bilet alıp yarı fiyatına bu görkemli köşkleri gezebilirsiniz!

Cliff Walk’tan ayrılmadan önce, eğer bir Taylor Swift fanıysanız, Cliff Walk’ta yürürken onun evine dikkat etmeyi unutmayın!

Size bir tane restoran önerisi vereceğim. Çok fazla dışarıda yiyen birisi değilim, o yüzden çok karşılaştırma yapamayacağım maalesef ama ben yediklerimi beğendim ve fiyatları normaldi, özellikle turistik bir mekan olduğunu düşününce. 

Crown Chicken & Kabab 

Evet, Newport gibi asil ve elit bir yerde bile olsak kebap her zaman canımız, ciğerimiz. Ama ben çizburger ve patates kızartması söyledim, ters köşe beklemiyordunuz değil mi!

Normalde soslu hamburger sevmem, sipariş verirken istemediğimi hep belirtirim ama bu sefer söylemeyi unuttum. Yine de çok güzeldi, bence çizburgerini deneyebilirsiniz. Siz de soslu sevmiyorsanız, yine de belirtmeyi unutmayın!

Yemeğinizi alıp deniz kenarında piknik yapmaya gidebilirsiniz, biz öyle yapmayı tercih ettik ve bundan çok keyif aldık. Babam deniz kenarındaki taşları sektirirken ben de özendim ve denedim. (Babam çok güzel taş sektirir, bir seferde 8-10 tane sektirmişliği vardır.) Ama ben maksimum iki-üç tane yapabildim. Tabii ki bütün suç dalgadaydı. 

Son olarak, Newport’a gelmişken bir de International Tennis Hall of Fame’i görmeden gitmek olmaz. Buraya, Newport’a, bir önceki gelişimde arkadaşımla uğramıştım ve çok eğlenmiştik. Hem bir müze gibi eski zamanlardaki tenis kıyafetlerini, toplarını, sopalarını görebiliyorsunuz hem de eğlenceli aktivitelerle tenis tarihini öğrenip genel kültürünüzü geliştirebiliyorsunuz. Bizim favorimiz tenis maçı seslendirmekti. Ekranda söylemeniz gerekenler yazıyor ve siz sanki maçı sunuyormuşçasına heyecanlı bir tonda ekrandaki yazıları okuyorsunuz. Biz bunu yaparken kendimizi videoya çekiyorduk ama o kadar çok güldük ki doğru düzgün okuyamadık. Seslendirme birkaç dakika sürüyor ve kaydediliyor, daha sonra sizin e-posta adresinize o kaydı gönderiyorlar. Ses kaydını ve videoları tekrar izlerken daha da çok güldük. Kesinlikle denemeniz lazım! Tam çıkarken boş bir oda gördük ama ne olduğunu anlayamadık. Çıkıştaki güvenlikçi amca bize hologram görüp görmediğimizi sordu; meğer siz o odanın içine girdiğinizde karşınızda meşhur bir tenis oyuncusu beliriyormuş ve size tenis tarihini anlatıyormuş!

Veee, şimdilik bu kadar! Newport’ta yapılacak o kadar çok şey var ki, belki de bu yazının ikinci bölümünü kaleme alırım! Umarım o zamana kadar Breakers’a gitmiş olurum…

One Response

  1. Muhteşem bir gezi yazısı Newport’a hep gitmek istemişimdir ve eğer bir gün gidersem kesinlikle okyanus kıyısında yürümek favori aktivitem olacak gibi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *